”Ben çocuklara inanıyorum.Bu yüzden umutluyum.Ben çocuklara inanıyorum.Bu yüzden de mutluyum!”

29 Temmuz 2015 Çarşamba

Ebu cehil, Bahçeli!



Faiz Cebiroğlu

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) genel başkanı Devlet ya da Dövlet Bahçeli, yalnız cehil değil,  ebu-cehildir. Cehillerin babası oluyor. Cehillerin babası Bahçeli, SGDF ( Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu) için, kurtça bir laf etmiş: ”SGDF, paravan bir  örgüttür!” diyor. Ebu-cehil, Bahçeli, kimdir? Türkçe biliyor mu? Ebu-Cehil, Devlet ya da Dövlet Bahçeli, Türkçeyi nerede öğrenmiştir? Türkçe biliyor mu? Soru budur. El-Cevap mı, Arabidir, Arapçadır!

Ülkü Ocakları kurucusu, Devlet ya da Dövlet Bahçeli, ”okçuyum” diyor, yani ülkücü, yani ”tam hedeften” vurayım diyor: SGDF' (Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu),yi  ”paravan” bir örgüt olarak ilan ediyor.

Paravan nedir? Türkçe bilmeyen, Bahçeli’ye sormak için değil, onun çemberinde yer alan ona inananlara bir Türkçe dersi vermek istedim.  Kısadır. Sözlüksel cevaptır. Evet paravan nedir?

Paravan:  Fransızca: para-vent; İtalyanca: para-vento: Yele karşı koruyucu, ön önleyici bir engel, baryer oluyor. İspanya’da; yele, fırtınaya karşı, öncam yapmışlar, buna, ”İspanyol duvarı” adını vermişler. Paravan, paravent ya da paravento budur.

Ebu- cehil  Bahçeli, öğren: ”para”: karşı,  ”vent” ya da ”vento”: yel oluyor! Yele karşı oluyor. Çit’te olur!

Ebu-cehil Bahçeli, SGDF’ye ”paravan” demekle ne elde ettiniz?

Paravan mı, sizlersiniz! Yıllar önce, Adalet Partisi.nin ve şimdi de, Ak Parti’nin yıkılma-ması önünde gerçekten ”paravan” oldunuz!

Ebu-Cehil Bahçeli, bu ”paravanız” da tutmayacaktır!

Sizlere oy veren insanlara sesleniyorum: Devlet ya da Dövlet Bahçeli’ye, bu Türkçe bilmeyen  ebu-cahile, nasıl oy veriyorsunuz?

Suruç’ta, parçalanan 32  yıldız için, ”paravan” insanlar diyen, bu ebu-cahile niye oy veriyorsunuz?

Eyyy, Türkçe bilmeyen, Ebu cehil Bahçeli; politik olarak ”paravan” olan sizlersiniz. Ama bundan sonra, paravanız yok olacaktır. Bundan, eminim.

Bu notumu, hızlı,  yazmak istedim.

Bu notumu yalnızca cehillere değil, Bahçeli gibi, ebu-cehillere, Türkçe ve politik dersi vermek istedim.